Max Verstappen is klaar voor meer intense titelgevechten in de toekomst: “Je ziet de concurrentie nu al dichterbij komen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Vergeleken met zijn wereldtitel van vorig jaar scoort die van 2022 wel een stuk minder op het vlak van drama maar de Red Bull-rijder is klaar voor meer.

In 2022 was Max Verstappen al op vier races voor het einde van het seizoen zeker van de wereldtitel, een wereld van verschil met  het jaar voordien toen hij tot de laatste ronde van het seizoen moest wachten om te mogen vieren.

“Je kunt dat drama niet elk jaar hebben”, aldus Verstappen tegenover ‘The Guardian’. “Het is niet goed voor mij, het is niet gezond voor iedereen in het team. Beide teams!”

“Het zou gewoon heel moeilijk zijn als je dat elk jaar hebt, weet je, het jaar dat ik vorig jaar had”, voegde hij eraan toe. “Het is leuk om een seizoen te hebben zoals vorig jaar, maar het is ook leuk om een seizoen te hebben zoals dit jaar.”

Max Verstappen heeft geen medelijden met zij die nu klagen, hij ervaart het meer als de prijs van het succes.

“Als je niet voorbereid bent kan je beter stoppen, niet waar?” aldus Verstappen. “Ik bedoel, we zijn allemaal racers en we houden van de sport.”

Op de vraag of hij bezorgd zou zijn als hij samen met zijn team de sport een bepaalde periode zou domineren antwoordt Verstappen als volgt.

“Dat gebeurt ook niet echt in de Formule 1, dus het zou goed moeten komen.”

Hij zei dat hij niet verwacht dat Red Bull in 2023 in topvorm zal zijn en dat het seizoen met 24 races veel zwaarder zal zijn. Mercedes lijkt zich nu al te herstellen van het begin van het seizoen.

“Ik denk wel dat het dichter bij elkaar komt”, zei Verstappen. “Mensen begrijpen de auto’s veel beter en na verloop van tijd zullen alle teams dichter bij elkaar komen.”

“We weten in de winter dat we echt moeten blijven pushen en blijven proberen om prestaties te vinden. Niet alleen de prestaties: ook het begrijpen van de banden mogelijk nog meer, want de banden veranderen een beetje voor volgend jaar,” voegde hij eraan toe. “Laten we kijken hoe we dat allemaal gaan beheren.”