Max Verstappen kijkt uit naar Bahrein en China

Max Verstappen kijkt er omwille van verschillende redenen naar uit om naar Bahrein af te zakken, zo blijkt uit een gesprek met zijn officiële website.


Met de GP’s van Bahrein en China staan er op één week tijd twee raceweekends op de kalender. Een hectische periode voor zowel de teams als de rijders, maar Max Verstappen is er klaar voor.

“Ik hou er altijd van om naar Bahrein te gaan,” aldus de jonge Nederlander. “Ik heb er een aantal vrienden, het is altijd leuk om wat bij te praten en tegelijk een beetje van de warmte te genieten.”

“Het is ook een interessant weekend omdat je maar één trainingssessie de tijd hebt om uit te maken hoe de auto zich zal gedragen bij nachtelijke raceomstandigheden. De andere twee sessies zijn namelijk overdag en dat maakt het moeilijker.”

“De baan op zich is erg technisch,” gaat Verstappen verder. “Je hebt een paar trage bochten bij het begin maar dan kom je in een paar zeer snelle bochten terecht en dat maakt het een fijn circuit. Bij kunstlicht rijden is altijd fijn want daar hebben we niet veel kans toe tijdens het seizoen.”

Een week later reist het F1-circus af naar Shanghai voor de GP van China en ook daar kijkt Verstappen naar uit. De inhaalrace van vorig jaar in natte omstandigheden, toen hij van de zestiende plaats op de grid naar het podium snelde, ligt bij iedereen nog vers in het geheugen.

“China was vorig jaar met een podiumplaats een goede race voor mij. Het circuit is er erg breed en dat maakt het heel geschikt om in te halen, dat resulteert dikwijls in een spannende race met veel actie. Het vergt ook veel van de banden, in het bijzonder de voorbanden.”

“De Chinese fans zijn ook erg gepassioneerd en ik kijk er naar uit om ze weer in actie te zien en voor ons hoop ik dat we er een mooie race kunnen van maken,” besluit Verstappen.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023