Max Verstappen knokt zich naar het podium: “Ik ben erg blij”

Max Verstappen knokte zich tijdens de GP van België voor het oog van duizenden Nederlanders naar een derde plaats op het podium.


“Ik ben erg blij om hier op het podium te staan”, vertelde een breed lachende Max Verstappen na afloop van de race en zo valt te lezen op zijn officiële website.

“Het begin was wat chaotisch. Gelukkig zat ik aan de binnenkant en bleef ik uit de problemen. Daarna kon ik Grosjean op het rechte stuk voorbij en even later Ocon. Die inhaalactie deed me denken aan onze Formule 3-tijd. Nadat ik vervolgens Pérez voorbij was, kon ik mijn eigen race rijden.”

Eenmaal op de derde plaats was het een wat eenzame race voor Verstappen omdat het verschil met Vettel en Hamilton vooraan te groot was.

“De auto voelde goed en werkte prima, maar we zijn op dit circuit helaas wat te langzaam. Daar kunnen we niks aan veranderen. We hebben vandaag het maximale resultaat behaald.”

Even leek er tegen het einde van de race nog kans op regen te zijn, al kwam die er uiteindelijk niet.

“Ik had niemand voor of achter me zitten, dus regen zou het nog wat spannender maken,” aldus Verstappen. “Die is helaas niet meer gevallen, maar het is mooi om hier voor alle Nederlandse fans een podium te pakken.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print