“Max Verstappen komt in actie tijdens oefensessies op vrijdag”

Na het nieuws dat Max Verstappen volgend jaar zijn debuut mag maken bij Toro Rosso heeft teambaas Franz Tost laten weten dat hem hij dit jaar al zou laten deelnemen aan enkele vrije trainingen.

Nu Toro Rosso gekozen heeft om volgend jaar Max Verstappen op te nemen in haar rijdersduo willen ze hem zo snel mogelijk laten wennen aan een F1-bolide.

“In Rotterdam doet hij een demonstratie. Volgende week of de week erna zal hij zijn stoeltje passen in Faenza en een paar weken later willen we hem laten testen in een drie jaar oude wagen zodat hij wat gevoel krijgt met een F1-bolide’, zo vertelde Franz Tost. Hij gaf ook mee dat hij Verstappen al zou willen laten testen vanaf de grote prijs in de USA.

“We willen hem zo veel mogelijk tijd en kilometers geven in een Formule 1 wagen en hopen hem de vrijdagsessies van Austin, Sao Paolo en Abu Dhabi te laten meerijden. Ook de dag na de slotrace willen we hem laten testen in Abu Dhabi.”

Max Verstappen, die tot vorig jaar enkel met een kart gereden had en nog maar net in de F3 zit, is hierdoor zeker niet overweldigd.

“Mijn vader pushte mij altijd in de goede richting en liet me op korte tijd grote stappen zetten,” zei Max Verstappen. “De overstap van karting naar F3 was best groot, maar ik heb me snel aangepast, dus ik zie geen probleem in de overgang van F3 naar F1. Eens je begint met racen, is een racewagen een racewagen, dus ik denk dat ik er klaar voor ben.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print