Max Verstappen krijgt felle kritiek: “Je kan niet eerst alles de grond inboren en daarna ‘Viva Las Vegas’ zingen!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na zijn overwinning tijdens de GP van Las Vegas begon Max Verstappen over de boordradio ‘Viva Las Vegas’ te zingen. Ludiek en leuk bedoeld maar het komt de drievoudig F1-kampioen op heel wat kritiek te staan.

In de aanloop naar de GP van Las Vegas liet Max Verstappen zich erg kritisch uit over de race in de ‘Sin City’. Volgens Verstappen draaide de race in Las Vegas voor 99 procent rond show en slechts 1 procent rond de sport(Max Verstappen haalt uit na openingsceremonie GP van Las Vegas: “Ik sta hier een als een clown op een podium!”). Verstappen was zeker niet de enige rijder die kritiek uitte maar hij was wel de rijder die het meest kritiek uitte.

Vooral voor F1-eigenaar Liberty Media, en uiteraard ook de Formule 1, was dit onaangenaam want uitgerekend de rijder die dit seizoen de Formule 1 domineert, een drievoudig F1-kampioen, die zich zo kritisch uitlaat over de GP van Las Vegas is geen goede reclame. Max Verstappen bleef zich een gans raceweekend kritisch uitlaten over de race in Las Vegas maar op zondag leek er plots iets veranderd bij Verstappen.

Na zijn overwinning begon Verstappen immers ‘Viva Las Vegas’ te zingen over de boordradio en ook tijdens de interviews na afloop van de race was Max Verstappen plots erg positief over de race in Las Vegas, vooral toen hem daar ook nog eens nadrukkelijk naar werd gevraagd. Die plotse ommekeer in mening en vooral ook het zingen van ‘Viva Las Vegas’ over de boordradio levert Verstappen veel kritiek op, niet op zijn minst op de sociale media.

Ook voormalig F1-piloot Jolyon Palmer is in de ‘BBC Chequered Flag-podcast’ erg kritisch voor Max Verstappen.

“Eerlijk, bepaalde opmerkingen voor dit weekend en zelfs tijdens dit weekend zijn op het vlak van negativiteit beschamend geweest,” aldus Palmer. “Max is enorm kritisch geweest maar het raceweekend is een groot succes geworden.”

“Soms moet je een groot evenement promoten, zeker tijdens deze eerste Grand Prix van Las Vegas. Ik weet dat er heel wat poespas bij komt kijken en dat de Amerikanen de dingen soms anders doen. De groots opgezette introducties van de rijders vindt niet iedereen leuk. Je moet echter wel wachten tot de race om te zien of het goed is gegaan of niet en je mening te vormen. Over het algemeen was het geweldig.”

Palmer vindt het dan ook hypocriet wat Max Verstappen deed, plots van erg kritisch naar erg enthousiast veranderen.

“Je kunt niet op het ene moment zeggen dat het een puinhoop is, dat Monaco Champions League is en Las Vegas National League, om vervolgens vijftig ronden later ‘Viva Las Vegas’ te zingen in een Elvis-pak. Komaan zeg!”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023