“Max Verstappen moet elke race risico’s nemen voor een podium”

Jos Verstappen vertelt dat Max tegenwoordig meer met zijn hoofd racet dan voordien maar ook dat het bijna onmogelijk is om zonder risico’s te nemen een podium te scoren.


“Ik merk dat Max meer met zijn hoofd rijdt en minder risico’s neemt,” aldus Jos Verstappen bij het Nederlandse ‘Ziggo.’ “Maar we komen snelheid te kort, daarom moet hij elke race risico’s nemen om op het podium te geraken. Max werd zondag gedwongen om een aantal manoeuvres te doen om de derde plaats te bemachtigen.”

Verstappen senior laat ook optekenen dat het voor Lewis Hamilton wat gemakkelijker racen is omdat hij een snellere wagen heeft en vanuit pole positie kan vertrekken.

“Als je van de pole kan starten hoef je niet zoveel risico’s te nemen. Dan is het makkelijk om te stellen dat je een betere rijder bent, hij heeft ook zeker en vast de beste auto.”

In Brazilië zag Verstappen een bijna zekere zege door de neus geboord door een aanrijding met de gedubbelde Esteban Ocon. Door een slechte start van de Nederlander afgelopen zondag kwamen beide kemphanen elkaar weer tegen in zijn inhaalrace, dit keer zonder brokken.

“Zijn acties waren risicovol maar ook goed,” gaat Jos verder. “Hij moet het altijd op een plaats waar niemand het verwacht doen en dat is eigenlijk al het hele jaar zijn probleem.”

Max Verstappen had in 2018 een moeilijk seizoensbegin maar hij wist zich te herpakken en scoorde nog twee overwinningen en was een vaste klant op het podium.

“In het begin van het seizoen ging alles slecht. Een paar acties die hij deed draaiden niet uit zoals hij het wilde en de pers brandde hem af.”

“Maar Max was nog nooit zo gemotiveerd en goed voorbereid als dit jaar. Amerika was goed net als Rusland. Oostenrijk was heel goed en heel belangrijk. Mexico was goed en in Brazilië en Abu Dhabi deed hij het ook niet slecht.”

“Je ziet dat hij veel geleerd heeft en dat hij het bijna elke race goed gedaan heeft.”

Het enige dat misschien een beetje een schaduw over die prestaties werpt was het incident met Ocon na de race in Brazilië. Daarvoor wacht Verstappen ook nog een taakstraf van twee dagen.

“Ik ga zeker en vast niet voor paal staan,” liet Max al weten. “Ik vind dat ze hier streng geweest zijn voor mij, dan moeten ze ook maar iets passends zoeken.”

“Ik denk dat hij thee moet gaan zetten voor Jean Todt,” grapte Red Bull-teambaas Christian Horner.

Tijdens de persconferentie na de race kwam het nog tot een grappig moment toen Verstappen stelde dat hij blij was dat hij niet naar het “FIA award gala” moest gaan omdat hij de derde plaats in het kampioenschap was misgelopen.

“Als ik het kan laten tellen als één dag van mijn taakstraf wil ik wel gaan,” vertelde Verstappen met een kwinkslag.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print