Max Verstappen moet opgeven door klapband: “Het is balen”

Max Verstappen leek tijdens de GP van Emilia-Romagna op weg naar een mooie podiumplaats. De Nederlander viel terwijl hij tweede reed echter plots uit door een klapband.


“Het is balen, want het kon een hele goede race zijn. We zijn dit jaar drie keer uitgevallen in Italië, dus dat is niet best,” vertelde Verstappen na afloop volgens zijn officiële website.

De race was nochtans goed begonnen voor Verstappen die bij de start goed weg kwam en meteen Hamilton wist in te halen.

“De start was goed en ik ging Hamilton direct voorbij. Daarna kon ik bij Bottas in de buurt te blijven, ook al had hij iets meer snelheid,” aldus Verstappen.

“We probeerden een undercut te doen door één ronde eerder te stoppen, maar dat lukte niet. Na mijn pitstop zat ik vast achter Valtteri, want hij had schade aan de vloer. We verloren veel rondetijd en ik kon niet dichterbij aan hem komen, omdat het erg lastig inhalen is op dit circuit. Daarna kwam Lewis na zijn stop voor ons te liggen.”

Verstappen bleef echter druk uitoefenen op Bottas en de Fin ging uiteindelijk in de fout waarna Verstappen hem wist in te halen.

“Dat was mijn enige kans,” vertelt Verstappen over die fase in de race. “Hij maakte al een paar een keer fout daar. Deze fout was net wat groter dan de andere en toen kwam ik er voorbij.”

“Daarna was de snelheid best in orde, de auto voelde goed, maar opeens verloor ik de auto op het rechte stuk omdat de band klapte. Ik weet niet precies was er gebeurde, er was verder niets kapot aan de auto.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print