“Max Verstappen moet zijn kwalificatie verbeteren”

Max Verstappen behaalde tijdens de GP van Oostenrijk opnieuw een podiumplaats. Een uitstekend resultaat, dat beseffen ze ook bij Red Bull, al is er ook bij Verstappen nog ruimte voor verbetering.

Red Bull behaalde tijdens haar ’thuisrace’ op de Red Bull Ring haar beste resultaat ooit. Verstappen eindigde zelfs knap als tweede op het podium. Deels had de Nederlander dat te danken aan de aanrijding tussen Hamilton en Rosberg. Verstappen zou echter ook zonder die aanrijding op het podium zijn gefinisht.

Bij Red Bull waren ze dan ook erg tevreden en lovend over de race van Verstappen. Verstappen startte de race immers als negende. Tegelijkertijd toont het echter ook aan dat Verstappen zijn kwalificatie nog dient te verbeteren. Volgens Red Bull is dat voor Verstappen dan ook één van de belangrijkste werkpunten.

“Hij heeft nog wat werk te doen op het vlak van de kwalificatie. Daniel is momenteel echt top op dat vlak. Het is echter geweldig om twee evenwaardige rijders te hebben die elkaar vooruit pushen. Ik denk dat Verstappen zijn kwalificatie zal verbeteren naarmate hij meer ervaring opdoet,” aldus Christian Horner, de teambaas bij Red Bull.

Daniel Ricciardo wist tot dusver dit seizoen tijdens de kwalificatie steeds zijn teamgenoot te verslaan. In de kwalificatieduels tussen Ricciardo en Kvyat/Verstappen staat het intern bij Red Bull dan ook 9-0 in het voordeel van de Australiër.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}