Max Verstappen na aanrijding Leclerc: “Belachelijk dat hij niet onmiddellijk bestraft wordt”

Max Verstappen zag zijn race in Japan vroegtijdig tot een einde komen na een aanrijding met Leclerc bij de start. De Nederlander is vooral gefrustreerd door het feit dat de stewards Leclerc niet onmiddellijk tijdens de race bestraften.


“Ik had een hele goede start. Ik denk de beste van het seizoen. Dat ging allemaal goed, alleen werd ik in bocht twee vol in de zijkant gereden door Leclerc,” begint Verstappen zijn terugblik op de race en zo valt te lezen op zijn officiële website.

Waarna de Nederlander, duidelijk gefrustreerd door deze nieuwe tegenvaller, zijn uithaal richting zowel Charles Leclerc als de stewards begint.

“Heel lomp, want ik liet genoeg ruimte aan de binnenkant. Ik zat eigenlijk al voor hem en je weet dat je daar snel onderstuur krijgt. Daar stuur je niet vol op de limiet naar binnen toe. Hij reed gewoon in de zijkant van mijn auto en daarna had ik veel schade. Mijn bargeboard hing los en de hele zijkant van mijn auto was open gereten. Het had geen zin meer om door te gaan en vandaar dat we de auto in de pitbox hebben geparkeerd.”

Verstappen begrijpt vooral niet dat de stewards Leclerc niet onmiddellijk bestraffen.

“Ik snap niet eens dat dit pas na de race moet worden bekeken Het moet meteen een straf zijn,” aldus Verstappen die tijdens de thuisrace van Honda had gehoopt om een erg sterke race neer te zetten.

“Het is buiten onze schuld, dus dat doet minder pijn. Maar het is belachelijk dit soort dingen gebeuren zonder dat iemand een penalty krijgt.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022