Max Verstappen na crash: “Ik denk dat Kimi me niet meer verwachtte”

Voor Max Verstappen zat de GP van België er na een erg slechte start en een aanrijding met Kimi Raikkonen in de eerste bocht er al snel op. Verstappen zijn bolide raakte immers in die mate beschadigd dat hij even later crashte.


“Ik had een slechte start,” vertelde een teleurgestelde Max Verstappen en zo valt te lezen op zijn officiële website. “Waarom weet ik niet, maar daar gaan we nog naar kijken. Mijn reactie was ook niet helemaal top en ik had wielspin, wat niet ideaal was.”

Na zijn slechte start probeerde Verstappen in de eerste bocht om Kimi Raikkonen opnieuw te passeren maar daarbij kwam het tot een serieuze aanrijding waarbij de Fin zijn F1-bolide omhoog werd gekatapulteerd. Verstappen zat echter met ernstige schade en crashte even later.

“Daarna was het ook snel over. Toen ik bij de eerste bocht aankwam, remde ik iets later dan de twee auto’s voor me. Dat ging nog goed, maar ik denk dat Kimi me vervolgens niet meer verwachtte en daardoor zijn normale lijn reed. Hij raakte mij, waarbij de stuurstang af brak en ik vervolgens rechtdoor ging in Eau Rouge.

Geen van beide rijders werd bestraft aangezien de stewards de fase beoordeelden als een race-incident. Verstappen zelf hecht er naar eigen zeggen ook weinig belang aan.

“Dat maakt dan toch niet meer uit, het is zo. Hij deed het niet expres,” aldus Verstappen, die voor het eerst sinds de GP van Hongarije 2018 moest opgeven.

“Het is niet fijn, maar na wat er gisteren is gebeurd, maakt dat niet veel meer uit”,


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022