Max Verstappen na derde tijd: “Mercedes lijkt snel op de zachte band”

Red Bull Content pool
Red Bull Content pool

Tijdens de eerste oefensessie reed Max Verstappen nog de snelste tijd maar in de namiddag moest hij tevreden zijn met de derde tijd achter beide Mercedes-rijders. Volgens Verstappen is Mercedes mogelijk erg snel op de zachte bandencompound.

“Mercedes lijkt erg snel op de zachte band”, zo valt te lezen op de officiële website van Verstappen. “Van onze kant was de run op de zachte band niet perfect, niettemin voelde ik me goed in de auto, en alles voelt redelijk goed aan.”

Verstappen meent dat er niet echt problemen zijn en dat er nu gekeken moet worden hoe ze tegen de kwalificatie en de race sneller kunnen zijn.

“Er zijn niet echt problemen dus we moeten er gewoon voor zorgen dat we wat meer snelheid vinden op de softs, want ik denk dat we er op de mediums goed uitzien en ook in de long runs ziet het er goed uit, en dat is uiteindelijk het belangrijkste.”

De strijd om de polepositie zal erg intens zijn meent Verstappen.

“Het zal spannend worden, Mercedes is sterker geworden, we zullen het morgen tijdens de kwalificatie zien. Het allerbelangrijkste is om de zachtere compounds het uit te laten houden tijdens de race, dat zal een uitdaging worden,” blikte Verstappen vooruit naar de rest van het raceweekend.