Max Verstappen na dominante overwinning: “Het was even spannend met Perez, ik was boos”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Op dominante wijze heeft Max Verstappen de sprintrace op de Red Bull Ring gewonnen. Enkel bij de start werd Verstappen het even moeilijk gemaakt door teamgenoot Sergio Perez.

“De start was niet ideaal, want ik had wat wielspin, maar na de eerste ronde toen ik weer aan de leiding lag, ging het goed. Ik moest de banden managen, wetende dat als het niet meer zou gaan regenen, dat 24 ronden op de intermediates erg lang zou zijn,” blikt Verstappen volgens zijn officiële website terug op zijn sprintrace.

“Maar, de banden hielden het goed vol. In de laatste vijf ronden waren de slicks sneller, maar we hadden zo’n grote voorsprong dat het niet zinvol was om te wisselen, dat zou een te groot risico zijn geweest. Ik werd wel ingehaald door achterblijvers die op slicks reden, dus ik moest goed opletten en met beleid blijven rijden. We hielden vol op de intermediates en dat pakte goed uit. De race verliep erg goed.”

Bij de start was het echter wel even echt spannend want Verstappen werd onder druk gezet door Perez die hem even in het gras duwde.

“Het was een beetje een spannend moment bij het uitkomen van bocht één, toen ik met twee wielen op het gras gedrukt werd. Het was erg glad, maar ik kon de auto gelukkig onder controle houden,” aldus Verstappen. “Op dat moment was ik best boos, omdat ik niet wist waarom het gebeurde. Na de wedstrijd sprak erover met Sergio, en hij vertelde mij dat hij mij niet zag. Ik vertrouw hem op zijn woord en het is nu allemaal in orde. Ik remde vervolgens laat voor bocht drie en we gingen weer naast elkaar bocht vier in. Van daaruit kon ik gewoon mijn race rijden en zagen we dat de snelheid goed was.”