Max Verstappen na eerste oefensessies: “We boeken vooruitgang”

Max Verstappen blikt voorzichtig positief terug op de eerste twee oefensessie voor de GP van Groot-Brittannië. Volgens Verstappen boekt men bij Red Bull vooruitgang.


Op het circuit van Silverstone zorgen de Britse fans normaal voor een erg speciale sfeer maar nu werken de rijders het ganse raceweekend af zonder fans. Dat zorgt toch wel voor een vreemde sfeer, aldus Verstappen.

“Het lijkt meer op een privé testsessie. Het is jammer maar ik denk dat we blij moeten zijn dat we überhaupt kunnen rijden,” aldus Verstappen op zijn officiële website.

Wat de prestaties betreft is Verstappen iets positiever. De Nederlander merkt dat Red Bull vooruitgang boekt al komen ze nog helemaal niet in de buurt van Mercedes.

“Er is vooruitgang maar het is nog niet hoe ik het wil, vooral in de langzame bochten niet, daar komen we nog wel wat tekort,” zei Verstappen gisteren.

“Vandaag was het natuurlijk heel warm, de wind stond op bepaalde plekken niet ideaal en morgen wordt het een totaal andere dag, veel kouder en de wind draait de andere kant op. Deze auto’s zijn zo gevoelig voor de wind en dan kan het veel uitmaken hoe de wind gaat staan morgen. Ik had graag gezien dat het morgen ook zo warm is, want dan is Mercedes gewoon iets langzamer omdat ze dan niet zoveel vermogen kunnen zetten in die hitte. We gaan het zien morgen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print