Max Verstappen na fel bevochten overwinning: “Seizoen Eindelijk goed begonnen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na een felle strijd met Charles Leclerc slaagde Max Verstappen erin om de GP van Saoedi-Arabië te winnen. De Nederlander was zichtbaar tevreden dat hij zijn eerste overwinning en punten van het seizoen behaalde.

“Het was een pittige, maar goede race”, blikt Verstappen na afloop terug op de race. “We hadden een klein beetje geluk met de safety car, waardoor we van de derde naar de tweede plek opschoven. Dat was natuurlijk jammer voor Checo, maar ik denk dat we daarna echt een goede snelheid hadden.”

“We probeerden vervolgens om aan te haken. Ik zag dat Charles in de snelle bochten aan het pushen was, dus ik probeerde mijn banden te sparen. Na de virtual safety car zag je dat hij problemen met zijn banden had. Ik had een paar keer de kans om aan te vallen, maar Charles speelde het slim in de laatste bocht.”

“Het was al met al niet makkelijk om aan Charles voorbij te komen, maar uiteindelijk is het gelukt. Ik ben blij dat we het seizoen nu eindelijk goed zijn begonnen.”

In vergelijking met vorig jaar is het makkelijker om met de nieuwe generatie F1-bolides je voorligger te volgen maar uiteraard blijft het ook een uitdaging om een succesvolle inhaalpoging te ondernemen.

“Het is dit jaar makkelijker om goed een bocht uit te komen als je binnen een halve seconde van je voorganger zit. Dat maakt het vergeleken met vorig jaar moeilijker om een aanval in de laatste bocht te doen. Het is dus lastiger om je inhaalactie te plannen.”

De strijd lijkt ook de komende races vooral tussen Red Bull en Ferrari te zullen gaan. Verstappen kijkt alvast uit naar de strijd.

“Elk circuit is natuurlijk anders, maar je ziet wel dat het heel dicht bij elkaar zit. Ik moet zeggen dat de bandenslijtage er bij de Ferrari goed uit ziet, dus dat zijn nog dingen waar we naar kunnen kijken. We hebben het dit weekend in ieder geval goed gedaan.”