Max Verstappen na opgave door remprobleem: “Dit is balen!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voor Max Verstappen draaide de GP van Australië op een drama uit, voor het eerst in twee jaar moest hij immers opgeven. Voor Verstappen was het dan ook een frustrerende namiddag in Melbourne.

Bij de start kwam Max Verstappen nog goed weg maar in de tweede ronde zette Carlos Sainz een succesvolle aanval in op Max Verstappen. Verstappen viel terug naar de tweede plaats maar het ergste moest toen nog komen want plots bleek hij een brandende rechter achterrem te hebben.

Max Verstappen geraakte nog terug tot in de pits maar aangezien bij het binnenrijden van de pits er ook al iets explodeerde rechts achteraan zat er voor Verstappen niets anders op dan op te geven.

“Ik denk dat er al vanaf de start iets fout is gegaan. We konden in de data zien dat de rem niet meer afkoelde en vast liep,” blikt een teleurgestelde Max Verstappen volgens zijn officiële website terug op zijn race. “We weten het nu nog niet precies maar iets is daar wel fout gegaan. Daarom had ik een momentje in bocht drie waar ik remde en het leek net of één rem vast stond, waardoor de auto uitbrak.”

Volgens Verstappen was er voorafgaand aan de start van de race geen enkele indicatie dat er een probleem was met zijn wagen.

“Op weg naar de grid voelde de auto nog perfect aan en ik had vertrouwen in de auto,” aldus Verstappen. “In de eerste ronde zijn de remmen nog redelijk koud. Normaal koelt een rem gewoon af, maar de rechter achterrem koelde niet meer af en de temperatuur liep maar op. Daardoor heb je ook een enorm verschil tussen de remmen en er loopt iets aan.”

“Je zag het ook nadat ik achter Sainz belandde. Ik kon hem wel terug inhalen, maar de auto brak weer uit in bocht zes en daardoor ging ik weer bijna van de baan af. De auto was erg raar om mee te rijden dus toen zag je wel dat er iets mis was.”

Uiteraard was Max Verstappen teleurgesteld en hij reageerde uiteindelijk redelijk gelaten op zijn nulscore in Australië.

“Het blijft een mechanische sport natuurlijk. Dat soort dingen kunnen altijd gebeuren alleen is het wel balen want we konden winnen vandaag,” besloot Verstappen.