Max Verstappen na dodelijke crash: “Als je bang wordt kan je beter stoppen”

Ook in de F1-paddock kwam het overlijden van de Fransman Anthoine Hubert hard aan en zet het de rijders aan tot nadenken. Volgens Verstappen mag je als racepiloot echter niet bang worden, anders kan je immers maar best stoppen.


Naast een terugblik op zijn race in het programma Peptalk op Ziggo Sport werd Verstappen ook gevraagd naar hoe de F1-piloten reageerden op het overlijden van Hubert, hoe je als rijder je alsnog probeert op te laden voor een race.

“Onderling niet zoveel,” antwoordde Verstappen op de vraag of erover gepraat werd onder de rijders. “Maar ik zag bijvoorbeeld wel dat Pierre Gasly, die nog beter met hem bevriend was, op een gegeven moment huilend kwam aanlopen. Dan komt het natuurlijk enorm hard aan.”

Verstappen kende op zondag zelf een teleurstellende race die met een crash eindigde. In plaats van in woede uit te barsten trachtte Verstappen echter om alles te relativeren.

“Ik moet zeggen dat ik er tijdens de opwarmronde niet echt mee bezig was, maar toen ik tijdens de eerste ronde in de bandenstapels eindigde, dacht ik: als dit het ergste is wat er vandaag gebeurt, maakt dat na het voorval van zaterdag helemaal niets uit.”

Bang is Verstappen echter niet, dat mag ook niet wanneer je een racepiloot bent: “Natuurlijk heb je momenten dat je moet uitkijken, maar ik ben nooit bang geweest. Anders kun je de auto beter aan de kant zetten.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022