Max Verstappen dolblij na felbevochten overwinning: “We hadden een achterstand kunnen oplopen!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De GP van de USA serveerde de F1-fans een ware titanenstrijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen waarbij die laatste uiteindelijk aan het langste eind trok en wist te zegevieren. Uiteraard was Verstappen zeer blij met zijn overwinning die erg belangrijk is in de strijd voor de titel.

“Het was zeker niet makkelijk. We verloren de leiding bij de start, dus we moesten iets anders proberen,” begint Max Verstappen volgens zijn officiële website zijn terugblik op de race.

“Ik zag meteen dat het met de snelheid wel goed zat op de medium band, maar de bandenslijtage is hoog op dit circuit en we kozen daarom voor een agressieve strategie waarmee we vóór Hamilton kwamen te liggen. Ik wist niet zeker of het zou gaan werken, want op het einde van de twee stints had ik weinig banden over, maar het pakte net goed genoeg uit en ik ben erg blij om hier te winnen.”

Tegen het slot van de race was het bijzonder spannend want Hamilton vond aansluiting bij Verstappen en zette de Nederlander zwaar onder druk.

“Je kunt er toch niks aan veranderen. Ik moest op mijzelf letten en geen fouten maken, dat was heel belangrijk,” aldus Verstappen.

“Ik zag in de laatste paar ronden dat als ik goed uit bocht één kwam en niet te veel tijd verloor in de snelle bochten, dat het wel goed zat. Met nog twee ronden te gaan zat er echter een achterblijver voor mij en daar verloor ik een beetje tijd mee in het belangrijke begin van de derde sector. Uiteindelijk liep het goed af, maar dat maakte de laatste ronde wel iets spannender.”

Voor de titelstrijd is de fel bevochten overwinning zeer belangrijk, dat beseft ook Verstappen.

“Ik ben heel blij dat we hier weer punten zijn uitgelopen, we hadden ook makkelijk een achterstand kunnen oplopen. Nu moeten we in Mexico en Brazilië proberen om een voordeel te behalen. Die twee wedstrijden zijn cruciaal voor het kampioenschap,” besluit Verstappen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022