Max Verstappen na problemen bij Red Bull: “Ik maak me geen zorgen”

Ondanks het tijdsverlies dat teamgenoot Alex Albon in de voormiddag kende door een probleem maakt Max Verstappen zich geen zorgen.


In tegenstelling tot Albon kende Verstappen zelf wel een erg productieve namiddag en daaruit putte de Nederlander duidelijk moed. Verstappen reed zelfs de tweede tijd, al blijft het uiteraard erg moeilijk om in te schatten hoe de krachtsverhoudingen liggen.

“Het is nu nog lastig om te zeggen of de auto goed genoeg is,” zo valt te lezen op de website van Verstappen.

“Alles voelt snel en het voelt alsof we veel grip hebben, maar dat hebben de andere auto’s ook. Testen zegt dus nog niet zo heel veel. Het belangrijkste is dat we veel dingen uitproberen en weten waar de auto op reageert.”

De focus de komende twee dagen ligt bij Red Bull dan ook vooral op het zo goed mogelijk voorbereiden van het nieuwe seizoen waarin het eindelijk opnieuw voor de titel wil kunnen strijden.

“We moeten het beter doen dan vorig jaar en daar werken we ook hard aan. Tot nu toe voelt de auto zeker als een verbetering, maar dat moet ook als je voor het kampioenschap wilt vechten. We focussen ons gewoon op onszelf, en dan zien we in Melbourne waar we staan,” aldus Verstappen.

Verstappen zelf spinde vandaag plots maar dat was naar eigen zeggen niet zijn fout: “Ik spinde ineens, maar dat was niet mijn fout. We gaan dat nog onderzoeken”.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print