Max Verstappen na tweede plaats in sprintrace: “Morgen proberen we opnieuw”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na de diskwalificatie van Lewis Hamilton mocht Max Verstappen de sprintrace van op de eerste plaats aanvatten. Bij de start werd Verstappen echter gepasseerd door Bottas en later ook Carlos Sainz. Die laatste kon Verstappen enkele ronden later opnieuw inhalen maar het was Bottas die de sprintrace wist te winnen en zo de polepositie veroverde.

“De start was niet helemaal top, maar we reden ook op de hardere compound,” vertelde Verstappen na afloop en zo valt te lezen op zijn officiële website.

“Dat hielp niet, aangezien de temperatuur van de banden snel daalde. Daarnaast viel de synchronisatie van mijn versnellingen weg, dus de eerste keer dat ik door alle versnellingen ging verliep heel langzaam.”

Verstappen probeerde wat later in de race om nog aansluiting te vinden bij Bottas maar de Fin inhalen zat er niet meer in.

“Het was lastig om hier in te halen. De banden slijten hard en het is moeilijk volgen. Mercedes is snel op het rechte stuk en je moet dan ook echt goed uit de laatste bocht komen om in te kunnen halen. Dat is vandaag niet gelukt, maar we proberen het morgen opnieuw.”

“We proberen dan gewoon weer een normale start te hebben. Het wordt nog lastiger met de banden omdat het warm wordt, maar we gaan het zien.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022