Max Verstappen na verliezen strijd om de pole: “Er is nog genoeg om voor te vechten”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull en Max Verstappen waren de grote favoriet voor de polepositie in Mexico maar uiteindelijk was het Mercedes dat beide wagens op de eerste startrij plaatste. Uiteraard is er sprake van enige teleurstelling bij Verstappen maar tegelijkertijd is hij vastberaden om te strijden tijdens de race.

“De balans werd er gedurende de kwalificatie niet beter op”, vertelde Max Verstappen na afloop volgens zijn officiële website.

“Tijdens mijn laatste ronde schoten Yuki en Sergio van de baan, waardoor ik dacht dat er een gele vlag zou komen. Ik ging dan ook van mijn gas, waarna je weet dat het klaar is. Ik denk dat we nog wel voor de pole hadden kunnen gaan. Een derde plek is niet geweldig, maar het is beter dan hier als tweede starten.”

Tijdens de kwalificatie kregen we ook het opvallend beeld waarop we de mecaniciens aan beide achtervleugels van de Red Bull F1-bolides zagen werken. Dat had volgens Verstappen niet echt invloed op zijn resultaat.

“We moesten de achtervleugel repareren, maar toen we aan de sessie begonnen was alles weer normaal. Het is niet ideaal, maar ik denk niet dat dat de reden is waarom we het wat lastiger hadden.”

Van op de derde plaats op de startgrid verwacht Verstappen echter alles op alles te zetten tijdens de race, alles is nog mogelijk volgens hem.

“Absoluut. De kwalificatie ging niet zoals we wilden, maar we gebruiken de zachte band morgen niet. De auto is over het algemeen nog steeds goed en ik denk dan ook dat we in de race nog altijd snel zijn. Er is dus nog genoeg om voor te vechten,” besluit Verstappen.

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022