Max Verstappen na veroveren pole: “Alles viel op zijn plek”

Max Verstappen veroverde op het Yas Marina Circuit enigszins verrassend de polepositie voor de GP van Abu Dhabi. De Nederlander was na afloop van de kwalificatie uiteraard zeer blij.


Voorafgaand aan het raceweekend in Abu Dhabi had Verstappen laten verstaan nog eens een laatste keer voluit te zullen gaan en dat was exact wat hij deed en waarmee Verstappen de polepositie veroverde.

“Ik zei voorafgaand aan de kwalificatie dat het de laatste keer vol gas zou zijn, en dat is precies wat we hebben gedaan. Ik ben dan ook erg blij,” aldus een erg blije Max Verstappen volgens zijn officiële website.

Volgens Verstappen viel alles tijdens zijn ultieme snelle ronde op zijn plaats, iets waardoor Verstappen net een handvol duizendsten sneller was dan beide Mercedes-rijders en waarmee hij de derde polepositie uit zijn F1-carrière wist te veroveren.

“Het was vooral aan het begin van de kwalificatie nog best lastig om je rondjes te rijden. Vooral de laatste sector is door de vele bochten verraderlijk en je kan er makkelijk een fout maken. Gelukkig viel alles op zijn plek in die laatste ronde.”

Wat de race betreft durft Verstappen zich niet echt aan voorspellingen te wagen, daarvoor werden er volgens hem tijdens de oefensessies te weinig rondjes gereden.

“Volgens mij heeft er niemand veel rondjes gereden, dus we moeten afwachten hoe het zal gaan, maar we gaan ons best doen en proberen de Mercedessen achter ons te houden. Ze zijn natuurlijk nog steeds erg snel, maar het lijkt erop dat onze topsnelheid hier best goed is. Hopelijk helpt dat ons morgen,” besloot Verstappen.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022