Max Verstappen na veroveren pole: “Hopelijk kan ik het morgen afmaken”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Net als vorig weekend slaagde Max Verstappen er ook vandaag in om zijn favorietenrol waar te maken en de polepositie te veroveren. Verstappen hoopt nu vooral om morgen ook te zegevieren en een goede zaak in de strijd om het kampioenschap te doen.

Nee, veel scheelde het niet met Lando Norris. 0,048 seconde, zo klein was het verschil tussen Verstappen en Norris. Het zorgde ervoor dat Verstappen mocht vieren maar tegelijkertijd ook niet helemaal tevreden was over hoe zijn kwalificatie was verlopen.

“Het ging niet geweldig in Q3,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website. “Natuurlijk ben ik blij om eerste te zijn, maar niet met de manier waarop. Daar moeten we dus nog naar kijken. Desondanks is het erg goed om hier voor de tweede keer op rij de pole positie te pakken en ik hoop dat we het morgen kunnen afmaken.”

Afmaken en de race winnen, dat is het doel op zondag en vooral met het kampioenschap in het achterhoofd kan Verstappen morgen een uitstekende zaak doen. Lewis Hamilton geraakte immers niet verder dan de vierde tijd en met Sergio Perez heeft Verstappen ook een extra buffer tussen Hamilton en zichzelf.

“De banden zijn vergeleken met vorige week zachter, dus het gaat lastig worden om die tijdens de race te managen. Verder richten we ons gewoon op onze eigen wedstrijd, die we gaan proberen te winnen. Het is echter nooit vanzelfsprekend, dus we gaan het zien.”