Max Verstappen na veroveren van de pole: “Dit is ongelooflijk!”

Max Verstappen veroverde tot zijn eigen verbazing de polepositie voor de GP van Mexico.


Verstappen was tijdens de eerste run in de strijd om de pole de snelste en slaagde er zo in om de polepositie te veroveren. Tijdens de tweede run kon niemand Verstappen nog van de pole houden, deels doordat Valtteri Bottas crashte en al de wagens achter hem op de baan hinderde.

‘Het was een interessante dag, maar om uiteindelijk de snelste te zijn is ongelofelijk,” aldus Verstappen na afloop volgens zijn officiële website.

“De afgelopen races was Ferrari erg snel op het rechte stuk, maar dankzij het team zijn we teruggekomen en hebben we de pole positie te pakken. Ze bleven altijd pushen nieuwe onderdelen meenemen. Dat heeft vandaag laten zien dat we erg snel zijn.”

Voorafgaand aan de kwalificatie had Verstappen niet echt rekening gehouden met de polepositie, al hoopte hij er uiteraard wel op.

“Stiekem hoop je dat altijd. Je blijft pushen en je probeert de goede balans in de auto te vinden. In Q3 kwam dat allemaal bij elkaar.”

Grote vraag is nu of Verstappen zijn polepositie zal kunnen omzetten in een derde opeenvolgende overwinning in Mexico.

“Het zal nu wat anders voor me zijn omdat ik vanaf de eerste plek start in plaats van de tweede, maar we gaan alles geven. We hebben sowieso een goede auto voor de race. Mochten we bij de start een plek verliezen, zou dat geen groot probleem moeten zijn.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022