Max Verstappen na vijfde tijd: “We hebben werk te doen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de eerste oefensessie reed Max Verstappen de snelste tijd maar tijdens de tweede oefensessie moest hij tevreden zijn met slechts de vijfde tijd. Verstappen maakt zich geen zorgen maar hij beseft dat ze bij Red Bull werk te doen hebben.

“We hebben met verschillende vleugelstanden gereden en we moeten analyseren wat het beste werkt. Dat kan lastig zijn hier op Monza,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website. “Ik had het denk ik iets beter kunnen doen. Ik was nog aan het finetunen tussen de lage en hogesnelheidsbochten.”

“Ik heb er vertrouwen in dat dat goedkomt. Het was lastig om in de tweede vrije training overal een goed beeld van te krijgen, dus we hebben nog wat werk voor de boeg.”

Verstappen heeft naar eigen zeggen tijdens zijn snelle ronde niet voluit kunnen gaan, er is dus zeker nog wat marge voor verbetering.

“Tijdens mijn snelle ronde werd ik wat opgehouden in de tweede sector en tijdens de lange run kon ik niet echt veel ronden rijden, dus dan krijg je niet een compleet beeld. Maar qua long runs was dat voor iedereen hetzelfde. Er zitten nog verbeteringen in het vat.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner