Max Verstappen na winst tijdens sprintrace: “Blij met probleemloze wedstrijd”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de sprintrace op het circuit van Imola slaagde Max Verstappen erin om de intense strijd met Charles Leclerc te winnen. Verstappen was naast de overwinning ook vooral blij dat hij een probleemloze wedstrijd had.

Die probleemloze race begon echter wel met een slechte start maar Verstappen slaagde er dus alsnog in om de sprintrace te winnen en zo één punt dichter te komen bij wk-leider Charles Leclerc.

“De start was slecht en we hadden te veel wielspin”, blikt Verstappen volgens zijn officiële website terug op de sprintrace. “We probeerden echter kalm te blijven.”

“Charles leek sneller te zijn, maar ik denk dat hij het richting het einde lastiger had met de banden. We konden het gat dan ook dichten en ervoor gaan bij het ingaan van de tweede bocht.”

Morgen volgt echter nog het belangrijkste moment van het raceweekend, de grand prix zelf en daarin zijn uiteraard nog veel meer wk-punten te verdienen.

“Dan zal het misschien allemaal anders zijn als we op meerdere bandencompounds rijden, maar het pakte vandaag goed voor ons uit op de softs. Ik ben erg blij dat we een probleemloze wedstrijd hadden.”

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer