Max Verstappen: “Ongelooflijk”

Wat niemand durfde dromen gebeurde toch: Max Verstappen behaalt in zijn eerste race voor Red Bull meteen de overwinning. Na een incident tussen beide Mercedes rijders, hield hij Räikkönen achter zich en reed hij erg sterk naar de overwinning.

Max Verstappen reed na de eerste ronde als tweede, na de botsing tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Na een andere strategie wist Verstappen zijn teamgenoot Daniel Ricciardo ook voorbij te gaan, waardoor hij de jongste winnaar is van een Grote Prijs. Hij wist Kimi Räikkönen achter zich te houden, hoewel de Ferrari sneller leek. Max Verstappen is de eerste Nederlander die een race wint in de Formule 1.

“Het voelde aan als een uithoudingsrace”, vertelt Verstappen die voor het eerst op het podium mocht. “Ik kon het niet geloven toen ik aan de leiding reed. We hielden rekening met de banden en namen de beste strategie. Het is ongelooflijk.”

“Ik had wat druk van Kimi achter me, maar het is hier moeilijk om in te halen. Het was dus zaak om geen fouten te maken en dat deed ik. Ik dacht aan het podium, maar meteen een overwinning is prachtig.”

Verder looft Max ook zijn vader Jos. Jos Verstappen offerde zijn carrière op om zijn zoon klaar te stomen voor de Formule 1. “Van jongs af aan hielp mijn vader me heel veel en om vandaag dit te verwezenlijken, het is fantastisch.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}