Max Verstappen ontsnapt aan exit in Q2 en kwalificeert zich als derde: “Een lastige kwalificatie”

Max Verstappen kwalificeerde zich op het circuit van Imola als derde voor de GP van Emilia-Romagna, dit na een naar eigen zeggen “lastige kwalificatie”.


Verstappen lijkt een abonnement te hebben op die derde plaats maar deze keer verliep niet alles van een leien dakje. Net op het moment dat in Q2 zijn rondetijd werd geschrapt werd een probleem op Verstappen zijn Red Bull F1-bolide ontdekt.

De mecaniciens van Red Bull moesten daardoor snel en hard aan het werk om Verstappen opnieuw de baan op te kunnen sturen om alsnog een rondetijd neer te zetten en door te stoten naar Q3.

Gelukkig voor Verstappen was zijn wagen op tijd klaar en slaagde hij er alsnog in om Q3 te bereiken. Daarin reed Verstappen vervolgens de derde tijd, op ruime afstand van polesitter Valtteri Bottas.

“Door het probleem in Q2 was het niet een geweldige kwalificatie”, vertelde Verstappen na afloop volgens zijn officiële website.

‘Ik had in het eerste kwalificatiedeel maar twee rondjes gereden en je wilt dan in Q2 gewoon ook die eerste run doen. Oké, we hebben onze ronde gereden en het gehaald, maar het geeft vervolgens geen goede referentie voor Q3″

“In die sessie leken we dan ook wat moeite te hebben. In mijn eerste run had ik niet veel grip. De tweede was beter, maar het was lastig. Uiteindelijk is de derde plek niet slecht, maar ik had persoonlijk verwacht om dichter bij de Mercedessen te zitten en het ze wat lastiger te maken.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop je gadgets voor het EK Voetbal via onderstaande banner

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print