Max Verstappen: “Red Bull F1-bolide zal er in Bahrein helemaal anders uitzien”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Tijdens de eerste driedaagse F1-test in Barcelona kregen we een eerste echte indruk van de nieuwe F1-bolides maar tegen de tweede test en de race in Bahrein zullen de F1-bolides er waarschijnlijk een heel stuk anders uitzien.

Max Verstappen blikt alvast redelijk tevreden terug op de F1-test in Barcelona, al blijft het moeilijk om in te schatten hoe de verhoudingen liggen.

“Het was best oké,” vertelde Verstappen tegenover de officiële F1-website. “Uiteraard waren er enkele rode vlaggen … we konden ons programma niet volledig afwerken.”

“Alles functioneerde echter goed. Over het algemeen ligt het gewicht van de wagens wat hoger maar ik heb genoten van het rijden met de wagen. De wagen heeft een mooie balans en ik vind hem er cool uitzien, het is altijd leuk om erin te springen.”

Verstappen focust zich voorlopig niet te veel op de rondetijden, vooral ook omdat er tegen Bahrein nog veel zal veranderen.

“Ik besteed niet te veel aandacht aan de rondetijden, daar zullen we tijdens Q3 in Bahrein naar kijken,” aldus Verstappen.

“Wat positief is, is dat de wagen vlot rijdt en ik ben tevreden met de balans. In Bahrein gaat alles volledig anders zijn, de wagen gaat ook volledig anders zijn dan.”

“Ik focus me voorlopig gewoon op het rijden van de rondjes en probeer ieder rondje zo goed mogelijk te doen.”