Max Verstappen: “Red Bull kan veel sneller worden als we het zwakke punt uit Monaco oplossen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ook voor Max Verstappen was de GP van Monaco een raceweekend om snel te vergeten. Verstappen finishte als zesde en beleefde net als de meeste andere rijders een bijzonder saaie race. Hij hoopt echter vooral dat Red Bull lessen trekt uit dit raceweekend en eindelijk zwakke punt van haar F1-bolide oplost.

“We zijn gewoon gefinisht waar we gestart zijn,” vertelde Max Verstappen tegenover ‘Sky Sports F1’. “De strategie werd geruïneerd door de rod vlag dus moesten we de race zien uit te rijden op de medium band.”

“We wisten dat het bijzonder moeilijk zou zijn om 77 ronden op de medium band te rijden. Dus vanaf de eerste ronde na de herstart reden we zo’n vier seconden trager dan de normale snelheid en was het gewoon chillen. Het was geen workout ofzo. Het was echt zeer, zeer saai.”

Verstappen gaf toe dat het raceweekend in Monaco een bijzonder uitdagend raceweekend was. Red Bull scoorde zelfs het minste aantal punten in anderhalf jaar tijd.

“Dit was echt een zeer tricky en uitdagend weekend voor ons met uiteindelijk veel schade ook aan Checo zijn wagen,” aldus Verstappen. “Over het algemeen een weekend om snel te vergeten maar ook om veel te leren voor het team.”

Volgens Verstappen zal Red Bull de nodige lessen trekken uit het raceweekend in Monaco waardoor het een gelijkaardige mindere performance tijdens de rest van het seizoen zou moeten zien te vermijden.

“Ik denk dat het enige positieve van dit raceweekend is dat we ons groot zwak punt begrijpen en dat we daaraan nu hard moeten werken,” aldus Verstappen. “Omdat als we dat kunnen oplossen, of het op zijn minst redelijk kunnen maken, dat we dan onmiddellijk veel rondetijd kunnen winnen en dat is veelbelovend. Maar we moeten het wel doen.”