Max Verstappen riskeerde alles voor de pole: “Ik reed tot tegen de vangrails!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens een spannende kwalificatie is Max Verstappen er op sensationele wijze in geslaagd de polepositie te veroveren. Verstappen riskeerde alles in de laatste sector, reeds zelfs tegen de vangrails, maar slaagde er zo wel in om de polepositie te veroveren.

“Ik ben dolblij. We wisten dat het dit weekend lastig voor ons zou worden om alles perfect voor elkaar te krijgen,” vertelde Verstappen na afloop volgens zijn officiële website. “Vrijdag begon niet geweldig, maar we bleven ons verbeteren. In de kwalificatie hier in Monaco moet je voluit gaan en al het risico nemen. De eerste sector van mijn laatste ronde was niet ideaal. Ik was wat te voorzichtig in de eerste bocht.”

“Ik wist dat ik achter lag, dus in de laatste sector heb ik alles gegeven en ik schampte een paar keer de vangrails. Ik ben ontzettend blij om voor de eerste keer hier in Monaco op pole positie te staan.”

Wat de race betreft zal vooral de start belangrijk zijn, dat beseft ook Verstappen want met Fernando Alonso naast hem op de eerste startrij wacht hem op dat vlak een serieuze tegenstander.

“We hebben een foutloze start nodig, het is maar een kort stuk naar de eerste bocht. Er kan veel gebeuren in Monaco, zoals een safety car of regen,” blikt Verstappen vooruit naar de race. “Er komt vaak wat chaos bij kijken, maar qua racesnelheid zit het wel goed met onze auto. We moeten het gewoon heel houden en kalm blijven.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print