Max Verstappen schrijft geschiedenis: “Ik heb erg genoten, het was een perfecte dag!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Op de Hungaroring slaagde Max Verstappen erin om opnieuw te zegevieren. Verstappen en Red Bull schreven meteen ook geschiedenis want ze verbraken met een twaalfde overwinning op rij het record van McLaren. Voor Max Verstappen was het al zijn zevende overwinning op rij.

“Ik heb vandaag heel erg genoten,” zei Verstappen na het behalen van de overwinning op de Hungaroring. “De auto was vanaf de eerste ronde heel goed. We hadden eindelijk echt een goede start. Toen ik aan de binnenkant zat, wist ik dat die bocht van mij was. Ik remde laat en gelukkig pakte het goed uit. Van daaruit kon ik mijn eigen race rijden.”

Na een goede start reed Max Verstappen een solide race waarin zijn overwinning nooit bedreigd werd. In tegenstelling tot eerder tijdens het raceweekend was Verstappen vandaag wel lovend over de balans van de Red Bull F1-bolide.

“Gisteren hadden we moeite om de banden in het goede window te krijgen. Over één ronde worstelde ik een beetje met de auto. Maar vandaag met deze temperaturen was het misschien wel de juiste afstelling,” aldus Verstappen. “Gisteren had ik ook wat onderstuur met de kwalificatie. Met deze warmere temperaturen was het uiteindelijk goed voor de race. Ik heb geen problemen gehad. De auto was goed op elke band en we konden een groot gat creëren.”

Met de overwinning in Hongarije behaalde Red Bull een historische twaalfde overwinning op rij, een record dat het overneemt van McLaren.

“Voor het team is twaalf overwinningen op rij fantastisch. Wat we de laatste jaren hebben gedaan is ongelooflijk. Hopelijk kunnen we dit momentum vasthouden. De samenwerking met het hele team is heel plezierig. Het is goed om altijd te willen blijven pushen en het beter te willen doen. Maar op een dag als vandaag was het gewoon perfect.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner