Max Verstappen: “Simracen helpt me tijdens lockdown mentaal scherp te blijven”

Max Verstappen kan amper wachten om in Oostenrijk aan het echte werk te beginnen maar ziet zich ondertussen genoodzaakt om zijn conditie te onderhouden met het racen in de virtuele wereld.


De jonge Nederlander is vrij actief in de wereld van het simracen en bij gebrek aan echte actie in een F1-bolide onderhoudt hij nu op deze manier zijn conditie. Momenteel is hij aan het werk met Team Redline in ‘A Tribute to Motorsport Legends,’ een kampioenschap waarin iedereen met de Lotus 79 aan het werk is waar Mario Andretti in 1978 de wereldtitel mee veroverde.

In een gesprek met David Coulthard op de Instagram van Puma legt Verstappen uit hoe hij de lockdown beleeft en waarom oranje zijn lievelingskleur is.

“Toen ik jong was was blauw mijn lievelingskleur,” aldus Verstappen. “Maar tegenwoordig gaat mijn voorkeur uit naar oranje. Op de circuits dragen mijn fans allemaal oranje, het valt op en het is onze nationale kleur. Dat is ook de reden waarom ik geregeld met een oranje helm rijd. Het hele jaar zou ik te veel vinden maar af en toe als kleurrijk alternatief vind ik het top.”

Verstappen zit ook al wekenlang vast in zijn thuisbasis Monaco. Sinds begin mei worden ook in het Prinsdom de maatregelen stap voor stap versoepeld maar hij geeft aan dat hij het niet erg vindt om thuis te zijn.

“Ik hou er echt van om thuis te zijn. Tijdens een F1-seizoen kom ik graag terug naar mijn appartement na de wedstrijd, het is er gezellig en rustig. Maar ik moet toegeven – in de afgelopen weken is het soms een beetje saai geworden. Het grootste deel van de tijd heb ik al simracend doorgebracht en bovendien heb ik de helft van het aanbod van Netflix al bekeken. Nu mogen we eindelijk weer naar buiten, wat vooral leuk is om te trainen.”

“Ik weeg mezelf elke dag. Ik kom snel aan als ik de verkeerde dingen eet of drink, ik moet voorzichtig zijn. Thuis heb ik een hometrainer, een roeimachine en gewichten en ik werk ook veel met elastieken. Ik heb het niet moeilijk gevonden om mezelf fit te houden want ik wil altijd zo goed mogelijk voorbereid zijn zodat ik niet fysiek beperkt wordt tijdens het rijden.”

“Dat is nog een reden waarom ik zo vaak in de simulator zit. Ik vind gewoon dat het me helpt om mijn mentale scherpte te behouden. Als ik een qualifier rijd in een simulator, als ik begin te oefenen of in duel ga, is de druk net zo groot als in het echte rijden. De simulaties zijn nu zeer realistisch, er kan niets aan deze gedwongen pauze worden gedaan, je moet dat accepteren en proberen er het beste van te maken.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Another day of #stayhome ✅

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}