Max Verstappen slechts derde tijdens ‘Sprint Shootout’: “Ik maak me geen zorgen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de allereerste ‘Sprint Shootout’ in Azerbeidzjan moest Max Verstappen genoegen nemen met de derde tijd en dus straks ook de derde plaats op de startgrid voor de sprintrace. Verstappen maakt zich echter geen zorgen, ook al staan Leclerc en vooral ook teamgenoot Sergio Perez voor hem.

“Alles ging best goed,” vertelde Verstappen na afloop van de ‘Sprint Shootout’. “De snelheid was goed. Maar in SQ3, tijdens de eerste run op de softs, had ik een groot moment bij bocht vijf en zes. Daardoor werden de banden erg heet en had ik ook een momentje bij bocht zeven. Dus tijdens de piekronde met de meeste grip hadden we een vreselijke tweede sector. Dat was niet fantastisch. Dit verklaart wel het gat naar Ferrari.”

Uiteindelijk slaagde Verstappen erin om nog een snelle ronde te rijden maar meer dan een derde plaats zat er niet in.

“Dat lukt niet veel mensen. De snelheid was goed, maar het is jammer dat we derde zijn geworden. Maar met deze hitte en hoe de banden zich gedragen gaat het geen eenvoudige sprint worden. Hier zal wel wat bandenmanagement bij komen kijken. Maar ik maak me geen zorgen. Tijdens de race kunnen we vechten,” besluit Verstappen.