Max Verstappen: “Soms denk ik: ‘Is dit het allemaal wel waard?'”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen vraagt zich naar eigen zeggen soms af of een tijdrovende bezigheid als de Formule 1 het allemaal wel waard is. 

Tot dusver is het in 2023 al Red Bull wat de klok slaat, de Oostenrijkse formatie heeft alle races gewonnen voor de zomerstop en daarvan nam Max Verstappen het leeuwendeel van voor zijn rekening. Volgende week ontwaakt het F1-circus uit haar zomerpauze en is met de GP van Nederland de thuisrace van de wereldkampioen aan de beurt. Voorlopig wijst ook niets er op dat Red Bull en Verstappen niet verder zullen gaan op hun elan.

Maar Max Verstappen geeft aan dat hij zich soms zorgen maakt over de richting waar het heen gaat met de Formule 1 en hij vraagt zich af of het allemaal nog wel de moeite waard is.

“Ik maak me druk om de sport die ik altijd heel leuk vond,” aldus Verstappen. “En nog steeds leuk vind, maar wel tot op bepaalde hoogte. Het is ook niet zo dat ik helemaal tegen veranderingen ben, zoals soms wordt beweerd. Maar het moeten wel aanpassingen zijn die de Formule 1 ten goede komen. Waarom moet je bepaalde dingen veranderen als het goed loopt? Een traditionele kwalificatiesessie vind ik in die vorm prima opgezet. Het moet niet alleen maar om geld draaien.”

“Mensen denken misschien: hij verdient veel geld, waar zeurt die gast over? Maar het gaat om het welzijn, hoe je dingen beleeft en niet hoeveel je verdient. Ik vind soms dat ik te veel dingen moet doen en laten. Dan denk ik weleens: is dit het nog wel waard?”

Momenteel zal de dominante Red Bull-bolide ongetwijfeld veel goed maken voor Verstappen als hij al eens een minder moment heeft maar zal dat ook zo blijven als het eens wat minder gaat? Zou de tweevoudige wereldkampioen er dan misschien aan denken om vroegtijdig de handdoek te gooien?

“Dan moet het wel heel slecht en dramatisch lopen, denk ik”, gaat Verstappen verder. “Ik verwacht ook niet dat een team zover kan terugzakken, met al die goede mensen die bij ons rondlopen. Het kan in deze sport altijd zo zijn dat je er als team even niet goed bij zit. Dan gaat het erom wat de vooruitzichten zijn en wat het perspectief is. Maar inderdaad, ik zie mezelf niet drie jaar in het middenveld rondtoeren. Dan blijf ik liever thuis of ga ik iets anders doen. Maar nogmaals: dat zie ik niet gebeuren.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner