“Max Verstappen staat bij Mercedes bovenaan het lijstje als vervanger van Lewis Hamilton”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Red Bull-teambaas Christian Horner denkt dat Max Verstappen bovenaan het lijstje van Mercedes staat indien er gezocht zou moeten worden naar een vervanger van Lewis Hamilton.

Vorige week was de langverwachte kogel eindelijk door de kerk, Lewis Hamilton verlengde zijn overeenkomst met Mercedes. Maar de zevenvoudige wereldkampioen verbindt zijn lot slechts voor een jaar aan de formatie uit Brackley. Dat brengt dan weer speculaties met zich mee dat de Brit er misschien wel de brui aan zal geven als hij voor de achtste keer wereldkampioen kan worden.

Als dat het geval is moet Mercedes op zoek naar een vervanger en Red Bull-teambaas Christian Horner denkt dat in dat geval zijn poulain, Max Verstappen, bovenaan het lijstje zal staan. Hoewel de Nederlander nog onder contract ligt bij Red Bull tot het einde van 2023 is er sprake van een clausule in zijn contract die hem in staat zou stellen te vertrekken als Red Bull hem niet van competitief materiaal kan voorzien.

“Alle rijders nemen hun voorzorgen wat betreft prestaties en de realiteit is, en dat is altijd het geval geweest, dat er is een prestatie gerelateerd deel in het contract van Max staat,” zei Horner.

“Ik ga niet in op wat dat is. Het heeft op geen enkele manier te maken met de power unit, het is gewoon een bepaalde prestatie op een bepaald moment.”

Maar ondanks die clausule benadrukt Horner nog eens hoe belangrijk Verstappen is voor zijn team.

“Wat betreft het dwingen van een rijder om te blijven als hij dat niet wil… het gaat meer om relaties dan om contracten, en je trekt alleen een contract uit de la als je een probleem hebt, is mijn ervaring”, legt Horner uit.

“De relatie met Max is erg sterk. Hij gelooft in het project. Hij gelooft in wat we aan het doen zijn. Hij ziet de investering die Red Bull doet met deze recente verbintenis op motorisch vlak.”

“Hij gelooft in de mensen binnen het team en het werken binnen het team. En ik heb er alle vertrouwen in dat we niet naar contractuele clausules hoeven te verwijzen.”

“Ik denk dat het uiteindelijk aan ons zal liggen om een competitieve auto af te leveren. Dat is wat hij wil, dat is wat wij willen. Hij heeft dat nodig, wij hebben dat nodig. Dus in dat opzicht zitten we allebei in dezelfde, identieke situatie.”

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022