Max Verstappen: “Suzuka is een speciale plek voor mij”

Max Verstappen kijkt enorm hard uit naar de GP van Japan die eind deze week plaatsvindt op het circuit van Suzuka, de thuisrace van motorleverancier Honda.


Voor Max Verstappen is de race op het circuit van Suzuka omwille van twee redenen extra speciaal. Uiteraard is het de thuisrace van motorleverancier Honda, maar Suzuka is ook het circuit waarop hij voor het eerst tijdens een officiële F1-sessie in actie kwam.

“Ik kijk er erg naar uit om weer naar Suzuka te gaan, want dat is een speciale plek voor mij,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website. “Ik heb er mijn Formule 1-debuut gemaakt tijdens een vrije training, toen ik net 17 jaar was en die herinnering zal ik nooit vergeten.”

“Ik heb goede resultaten geboekt op Suzuka, met tweede en derde plekken op het podium, maar nog nooit een zege, dus natuurlijk zouden we één trede hoger willen staan.”

De thuisrace van Honda winnen zou het voor Max Verstappen extra speciaal maken, al zal dat uiteraard ook niet eenvoudig zijn. Los daarvan houdt Verstappen ook enorm van het rijden op het legendarische circuit.

“Het is gaaf om er te rijden en dat is echt genieten, maar ik houd sowieso van Suzuka. Het circuit kent een rijke historie en is erg smal en snel, dus het is belangrijk om de hele baan te gebruiken,” aldus Verstappen.

“Je moet de juiste balans zien te vinden en het goed ritme voor de bochten drie, vier, vijf en zes, want als je één bocht verkeerd neemt, is je uitgangspositie voor de volgende verkeerd. Ferrari zal erg sterk zijn omdat ze veel vermogen hebben en zal dus snel zijn op de rechte stukken. Maar onze auto zal snel zijn in de bochten, dus hopelijk kunnen we daar wat tijd winnen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022