Max Verstappen teleurgesteld na dramatische race: “Alles ging fout!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen was na afloop van de race niet te spreken over de inhaalmanoeuvres die Lando Norris op hem van erg ver probeerde uit te voeren. Het was echter Verstappen die een tijdstraf kreeg voor een aanrijding met Norris maar door die aanrijding ook een eventuele overwinning verloor.

“Ik had wel het gevoel dat hij al een paar keer van heel ver de hele tijd aan het remmen was, en dat hij moeilijk stopte. Dat als ik niet naar buiten of rechts stuurde, we tegen elkaar aan kwamen,” zei Max Verstappen na afloop van de race volgens zijn officiële website. “We moeten het zo allemaal bekijken, maar van onze kant: de race was helemaal dramatisch.”

“De strategie van mij was prut. Ik heb heel vaak gezegd ‘mijn banden zijn eraan, we moeten naar binnen’. Ik verloor ook veel tijd met verkeer. De pitstops waren ook niet goed. Alles wat fout kon gaan, ging helemaal fout vandaag. Er zijn wel een paar dingen om te analyseren. Gisteren gaat het zo goed, en dan in de race vandaag gaat het voor geen meter. Dat is wel heel raar.”

Wat zijn tijdstraf van tien seconden voor de aanrijding met Lando Norris betreft had Verstappen het volgende te zeggen.

“Ik weet het niet. Ik zal het nog een keer bekijken natuurlijk. Maar ik verdedigde een beetje de binnenkant, maar ik ga niet heel ver naar binnen,” aldus Verstappen. “Daarna gaat hij helemaal buitenom en toen reden we met de achterwielen tegen elkaar aan. Het was een heel raar moment eigenlijk. Totaal niet verwacht ook.”

Verstappen was het ook niet eens met de mening van Norris die vond dat Verstappen bewoog tijdens het remmen: “Ik heb elke keer voordat ik remde mijn actie al ingezet. Het lijkt misschien zo vanuit de buitenkant, maar je ziet natuurlijk niet wanneer ik op de rem trap.”