Max Verstappen test in Adria

De Nederlander Max Verstappen, zoon van Jos Verstappen, heeft vandaag zijn eerste echte test afgewerkt. Nadat hij eerder in Rotterdam te bezichtigen was tijdens VKV City Racing, reed hij vandaag op het Italiaanse circuit te Adria. De Adria International Raceway, een circuit van 2,7 km lang, werd vandaag bestormd door de 16-jarige Toro Rosso-rijder. Hij legde in totaal 148 rondjes af.
image
Rond negen uur begon Max Verstappen aan zijn eerste echte test als een Formule 1-rijder, met als doel om zijn superlicentie te gaan behalen. Max ging het circuit op met de Toro Rosso STR7 uit 2012, omdat het reglement het niet toelaat om in een recentere bolide te rijden. Dit was zijn eerste echte ervaring met een Formule 1-bolide. En dat zal hij broodnodig gehad hebben. Volgend seizoen maakt hij immers al zijn Formule 1-debuut bij Toro Rosso als 17-jarige.

Na de testdag heeft Verstappen de volgende woorden klaar: “Ik keek er erg naar uit, naar deze dag. En ik heb er zeker van genoten”, aldus Max Verstappen. “Vandaag kon ik wennen aan alle verschillende knopjes op het stuur. Daarnaast kon ik vertrouwd raken met mijn race-engineer voor komend seizoen, Xevi Pujolar. Alles ging goed en ik kijk al uit naar de volgende test” zo meldt de jonge Verstappen.

Pujolar en sportdirecteur Steve Nielsen waren alvast erg onder de indruk van de prestatie die Max vandaag heeft geleverd. “Het lijkt alsof Max al enkele jaren Formule 1 rijdt. Ook al is dit de eerste keer achter het stuur van een Formule 1 wagen op een écht circuit. Hij maakte geen fouten, straalde vertrouwen uit en leerde snel”, aldus Steve Nielsen.

Max heeft dus al vanaf test één laten zien wie hij werkelijk is.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print