Max Verstappen: “Thuisrace zorgt niet voor extra druk”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen wil niets liever dan voor de derde keer zijn thuisrace op zijn naam schrijven maar hij laat weten dat dit niet voor extra druk zorgt.

Sinds de GP van Nederland weer op de F1-kalender staat in 2021 was het telkens thuisrijder Max Verstappen die aan het langste eind trok. De wereldkampioen zou het ook fijn vinden om in 2023 een vervolg te breien aan zijn reeks van overwinningen.

“Eerlijk gezegd vind ik het geweldig, het brengt voor mij geen gewicht op mijn schouders of extra druk, gewoon geweldig dat dit mogelijk is,” aldus Verstappen op donderdag. “Ik denk dat niemand 10 jaar geleden zelfs maar dacht aan een grand prix hier en dat we dat nu kunnen doen is gewoon fantastisch en hopelijk gaat het nog een tijdje door.”

“Voor mij is het geweldig om hier te zijn, om alle fans te zien en om op zo’n ongelooflijk circuit te rijden.”

Zelfs als Red Bull in Zandvoort verder gaat op zijn elan wil Max Verstappen niet op de feiten vooruit lopen.

“Gewoon proberen hetzelfde te blijven doen, dat zou mooi zijn,” zei hij. “Maar na een pauze weet je natuurlijk nooit hoe je er weer in komt, ook het circuit en het weer dat wordt voorspeld is altijd een beetje lastiger.”

“We zullen zien, we hebben een goede auto, het gaat er weer om dat we alles op alles zetten om een goed weekend te hebben.”

Red Bull heeft in 2023 nog steeds een rapport van honderd procent en als ze dat tot het einde kunnen volhouden zou dat een unicum in de sport zijn maar daar wil Verstappen niet aan denken.

“Eerlijk gezegd denk ik niet dat we er al te veel over nadenken, omdat we gewoon vooruit willen kijken en de best mogelijke auto naar het circuit willen brengen,” voegde hij eraan toe. “Ik denk dat iedereen zich altijd op die manier probeert voor te bereiden en natuurlijk willen we hier winnen, dat is geen geheim.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner