Max Verstappen tweede in tricky kwalificatie: “Tijdens de race maken we kans”

Max Verstappen kwalificeerde zich in de regen als tweede voor de GP van Stiermarken en daar is de Nederlander best tevreden mee.


Verstappen leek tijdens het laatste deel van de kwalificatie effectief mee te kunnen strijden voor de polepositie maar hij moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Lewis Hamilton. Met zijn tweede positie op de grid is hij echter best tevreden.

“Over het algemeen was het een goede kwalificatie”, zo valt te lezen op de website van Verstappen. “In Q1 was het erg druk en had ik geen enkele vrije ronde. Tegen het einde van Q2 ging het meer regenen en toen werd sector twee lastiger. In Q3 regende het nog harder. Het leek alsof wij het lastiger hadden naarmate het natter werd.”

“Er was veel staand water, ik had aquaplaning en kon niet echt makkelijk op het gas gaan bij het uitkomen van de bochten. Ik probeerde zelfs achter de auto’s voor mij te rijden, zodat ik in hun spoor bleef en minder door het water hoefde te rijden.”

“Het zicht was echt slecht. Je zag niets. Zelfs als je zes seconden achter iemand zat, was het al lastig om de rempunten te zien. Dat was dus niet echt leuk, maar het is voor iedereen hetzelfde.”

Tijdens zijn ultieme snelle ronde ging Verstappen nog van de baan terwijl hij zijn tijd aan het verbeteren was.

“Ik denk dat Sebastian Vettel naar de pits ging. Daardoor onderstuurde ik. Ik kwam op de kerbstones terecht en ik verloor de auto. Zijdelings ging ik de laatste bocht in. Ik was sneller onderweg in mijn laatste ronde, maar ik denk dat het toch niet genoeg was geweest om Lewis te verslaan. Desondanks is P2 is nog steeds erg goed.”

Wat de race betreft worden er droge omstandigheden voorspeld. Verstappen heeft er alvast alle vertrouwen in dat hij goed voor de dag zal komen.

“In het droog hebben we een goede kans, dus ik kijk ernaar uit,” besloot Verstappen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print