Max Verstappen: “Tweede rijders moeten niet in een sprookjeswereld leven”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen vindt dat rijders die op regelmatige basis worden geklopt door hun teamgenoot zich beter schikken in een dienende rol in plaats van in een “sprookjeswereld te leven”.

Sinds hij in 2016 naar red Bull ging was Max Verstappen altijd al de onbetwiste kopman van de formatie uit Milton Keynes. Daniel Ricciardo, Pierre Gasly en Alex Albon passeerden ondertussen al de revue maar konden de positie van de Nederlander nooit in gevaar brengen binnen het team. 

Zijn huidige teamgenoot, Sergio Perez, doet het best goed en slaagt er soms in om Verstappen het vuur aan de schenen te leggen maar als puntje bij paaltje komt is het toch Verstappen die aan het langste eind trekt.

Zijn situatie valt misschien wel te vergelijken met die van Valtteri Bottas bij Mercedes. Toto Wolff omschreef hem soms als een perfecte ‘wingman’ en Verstappen vindt dat daar niks mis mee is.

“Elk jaar start hij met een schone lei, maar na een aantal races zie je dat het niet gaat gebeuren en dan schik je je in je rol,” aldus Verstappen tegenover ‘Viaplay.’

“Bottas eindigde nog altijd op het podium, hij won een paar races en veroverde nog een paar poleposities.”

“Je moet gewoon aanvaarden dat de rijder naast je gewoon een beetje beter is. Daar is niets mis mee, dat kan gebeuren. Het is belangrijk dat hij het aanvaard heeft.”

“Sommige rijders kunnen dat niet en dan gaat het helemaal mis. Zij overleven niet lang. Ik ga nu geen namen noemen, maar je moet je rol aanvaarden. Je kan niet in een sprookjeswereld leven.”

Vorig jaar moest Bottas plaats maken voor George Russell en trok hij richting Alfa Romeo. Maar volgens Jos Verstappen is dat zijn eindstation in de Formule 1.

“Bottas heeft kansen gehad bij Mercedes en nu rijdt hij voor Alfa Romeo,” aldus de vader van Max Verstappen. 

“Ik denk dat dat zijn laatste periode in de Formule 1 is. Als je deel uitmaakt van een topteam in de F1 moet je er het beste van maken. Na een aantal races zie je dat het niets wordt.” 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print