Max Verstappen verkozen tot ‘Internationaal racepiloot van het jaar’

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen veroverde dit jaar niet alleen zijn tweede wereldtitel in de Formule 1, Verstappen werd na een bevraging bij de fans tijdens de ‘Autosport Awards’ ook verkozen tot ‘Internationaal racepiloot van het jaar’.

Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de ‘Autosport Awards’ werd Verstappen dus als beste racepiloot van het jaar verkozen. Verstappen liet daarmee Charles Leclerc, IndyCar-kampioen Will Power en onze landgenoot Stoffel Vandoorne (Formule E-kampioen) achter zich. Met een videoboodschap bedankte Verstappen voor het ontvangen van de prijs.

Naast Verstappen viel ook de Red Bull RB18 in de prijzen als ‘beste internationale racewagen van het jaar’. George Russell zijn eerste F1-overwinning werd bekroond tot ‘moment van het jaar’. Sebastian Vettel kreeg dan weer de speciale ‘Gregor Grant-prijs’. Die trofee vormt een erkenning voor een levenslange prestatie en krijgt Vettel nu hij afscheid neemt van de Formule 1.

Ook de 85-jarige Roger Penske kreeg een speciale prijs, namelijk een eervolle gouden medaille van Autosport. Roger Penske is de oprichter van Team Penske, het voormalige Penske Racing.