Max Verstappen verovert de pole: “De wagen was zeer goed”

Max Verstappen was na afloop van de kwalificatie uiteraard zeer blij dat hij zijn tweede polepositie in zijn F1-carrière had veroverd. Zijn Red Bull F1-bolide was naar eigen zeggen zeer goed.


“De auto was erg goed,” aldus Verstappen na afloop van de kwalificatie volgens zijn officiële website. “Gedurende de kwalificatie veranderde de baantemperatuur wat, waarop we moesten inspelen, maar al vanaf Q1 waren we erg snel. Het was erg vermakelijk met zo’n goede auto te rijden en ik ben erg blij met deze pole.”

Tijdens de eerste run in Q3 was Verstappen enkele duizendsten sneller dan Vettel, al verliep zijn kwalificatierondje niet geheel foutloos.

“Ik probeerde een andere lijn, maar omdat de baan iets warmer was geworden, had ik wat meer overstuur. Ik ging daardoor wat wijd, maar toen ik zag dat we alsnog eerste stonden, wist ik dat het goed ging komen.”

“We hebben zeker vandaag nog een goede stap gemaakt met de balans van de auto. Die was in de derde vrije training al redelijk goed, maar er waren nog enkele dingetjes die beter konden. De kwalificatie was vervolgens heel sterk.”

Maar wat mogen we van de race verwachten volgens Verstappen?

“Dat moet gezien de snelheid die we nu hebben goed zitten. We moeten gewoon zorgen dat de banden heel blijven,” besloot Verstappen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022