Max Verstappen was erg ziek na de GP van Abu Dhabi: “Ik ben nog steeds aan het herstellen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft onthuld dat hij na afloop van het F1-seizoen 2023 heel ziek was en hij naar eigen zeggen nog steeds aan het herstellen is.

De wereldkampioen heeft een dominant seizoen achter de rug waarin hij maar liefst negentien van de tweeëntwintig races wist te winnen. Ook tijdens de seizoensfinale in Abu Dhabi was Verstappen voor het vierde jaar op rij aan het feest maar na die bewuste race werd hij ziek, dat vertelt hij in de podcast ‘Talking Bull’.

“Na Abu Dhabi was ik een paar dagen erg ziek, dus daar ben ik nog steeds van aan het herstellen”, zei Verstappen. “En dan was er natuurlijk nog het reizen, dus dat hielp niet echt.”

“Nu heb ik twee hele fijne weken waarin ik gewoon kan uitrusten, niet naar mijn e-mails en F1-gerelateerde dingen kan kijken.”

Hij voegt er nog met een kwinkslag aan toe dat hij de mails betreffende het komende seizoen van zijn race-engineer GP Lambiase genegeerd heeft.

“Om eerlijk te zijn moet ik mijn excuses aanbieden aan mijn ingenieur omdat je me drie e-mails hebt gestuurd met betrekking tot volgend jaar en ik niet heb gereageerd.”

“Ik zag hem vandaag dus ik heb het goedgemaakt! Je kent onze relatie, het is een bromance.”

Hoewel het een slopend seizoen was, heeft Verstappen genoten van zijn tijd in de RB19.

“Ik kijk er zeker naar uit om een tijdje vrij te nemen. Maar ik voelde me in Abu Dhabi, toen ik op het podium stond, een beetje overvallen door de prestaties van dit jaar.”

“Het was een beetje triest om uit de RB19 te klimmen.”