Max Verstappen: “We moeten zo normaal mogelijk proberen te doen”

Het Formule 1-circus trekt zich langzaam maar zeker op gang in Melbourne, al is dat met gemengde gevoelens. “We moeten er het beste van maken,” aldus Max Verstappen.


Tot nader order gaat de GP van Australië gewoon door maar ook de Formule 1 wordt in een wurggreep gehouden door het coronavirus. Eerder deze week was er al een besmetting gemeld in een hotel vlakbij het circuit en gisteren raakte bekend dat een aantal teamleden van McLaren en Haas in afzondering moeten.

Alsof dat alles nog niet genoeg is circuleert er ook een petitie met als doel de race niet te laten doorgaan. In die sfeer van vreugde en verdriet moeten ook de rijders zich proberen klaar te stomen voor de race van zondag en dat is een raar gevoel, dat bevestigt ook Max Verstappen.

“Natuurlijk is het op dit moment moeilijk maar we proberen er het beste van te maken,” aldus Verstappen. “We hopen simpelweg om verder te werken naar de start van het nieuwe seizoen en er een spannend weekend van te maken.”

“Het is op dit moment moeilijk in te schatten of het coronavirus veel invloed zal hebben op het verloop van het weekend maar je probeert de hele week zo normaal mogelijk te laten verlopen. Tegelijkertijd probeer je natuurlijk ook om de nodige voorzichtigheid aan de dag te leggen en dat blijft ook niet zonder gevolgen.”

Ook Verstappens teamgenoot Alex Albon laat weten dat het niet altijd makkelijk is om die juiste balans te vinden. Hij voegt er ook aan toe dat de sfeer die er in Melbourne heerst helemaal anders is dan normaal.

“De Australische fans zijn erg gepassioneerd,” aldus Albon. “Ze zijn super vriendelijk en willen foto’s maken, ze willen ook met elkaar omgaan. Maar als je momenteel in Melbourne rondloopt is de sfeer helemaal anders dan in het verleden.”

“De veiligheid is nu een groot probleem maar tegelijkertijd is het belangrijk dat we de fans iets kunnen geven zodat ze met ons op de een of andere manier kunnen omgaan.” De geplande handtekeningsessie met de rijders is uit voorzorg geannuleerd.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed