Max Verstappen wil ‘maximaliseren’ tijdens GP van België: “Ik hou van Spa-Francorchamps”

Voor Max Verstappen is de GP van België altijd één van de hoogtepunten op de F1-kalender. Dat zal ook dit jaar zo zijn, al zal de race deze keer zonder de tienduizenden Nederlandse fans plaatsvinden.


Net als voor veel andere rijders is het circuit van Spa-Francorchamps ook voor Max Verstappen het favoriete circuit op de F1-kalender.

“Ik hou van Spa-Francorchamps, het is mijn favoriete circuit op de kalender, dus ik kijk er altijd naar uit om daar te rijden,” aldus Verstappen op zijn officiële website.

“Het is ook een beetje ouderwets met op sommige plaatsen niet al te veel uitloopzone’s. Er zijn over het hele circuit hoogteverschillen, je gaat op en neer en er zijn weinig langzame bochten, wat altijd erg fijn is in een F1-auto omdat je echt de volle snelheid ervaart. Vooral de middelste sector op Spa geeft je dat gevoel.”

Ook het zogenaamde ‘oranje leger’ van tienduizenden Nederlandse fans geeft Verstappen steeds een speciaal gevoel op het circuit, iets dat hij dit jaar moet missen.

“Het oranje leger is normaal gesproken op volle kracht in Spa, dus het is jammer dat we dit jaar geen fans hebben, maar hopelijk zullen ze thuis voor de tv van de race genieten.”

Ondanks dat Spa-Francorchamps één van de favoriete circuits van Verstappen is en hij er erg graag op rijdt verwacht hij een zeer uitdagend raceweekend.

“We verwachten niet dat deze race dit jaar onze favoriet zal zijn wat betreft de lay-out die bij ons pakket past, maar we zullen hard pushen, zoals we tot nu toe bij elke race hebben gedaan, om het resultaat als team te maximaliseren,” aldus Verstappen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print