Max Verstappen wint knotsgekke race: “Geweldig om deze race te winnen”

Max Verstappen was na afloop van de Braziliaanse GP uiteraard zeer blij met zijn achtste overwinning in de Formule 1, een overwinning die tot stand kwam tijdens een knotsgekke race.


“Het was ongelofelijk. Ik heb veel lol gehad en het is geweldig om de race te winnen,” aldus Verstappen na afloop volgens zijn officiële website.

“Lewis was erg snel dus ik moest blijven pushen. Als team hebben we het geweldig gedaan. Lewis stopte elke keer één ronde eerder dan ik, dus we moesten onze stops perfect uitvoeren. Ik had twee keer een goede inhaalactie op hem, dus dat bracht ons steeds weer terug aan de leiding. Van daaruit kon ik de race controleren.”

Ook het team deed het dus perfect, ook wanneer de safety car op de baan kwam en men besloot om Verstappen een extra pitstop te laten maken waardoor hij met een nieuw setje banden terugviel achter Hamilton.

“Toen de safetycar naar buiten kwam, heeft het team een goede strategische keuze gemaakt om te wisselen naar de zachte banden. Met de herstart vertrok Hamilton heel vroeg, dus dat kwam goed uit voor mij. Het was een super mooie actie en hij liet mij gelukkig ook ruimte. Toen hadden we nog een gevecht in bocht vier, maar ook hier kwam ik goed uit.”

Door zijn overwinning en de dubbele uitvalbeurt van de Ferrari’s staat Max Verstappen derde in het kampioenschap.

“We staan nu derde in het kampioenschap met elf punten voorsprong, terwijl we veertien punten achter lagen toen we hier kwamen, dus dat is ook heel goed en natuurlijk proberen we dat nu ook vast te houden,” besloot Verstappen.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022