Max Verstappen wint na indrukwekkende inhaalrace: “Krankzinnige race”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Uiteraard was Max Verstappen dolblij na het behalen van de overwinning in Hongarije. In plaats van de schade te beperken vergrootte Verstappen zijn voorsprong in het kampioenschap.

“Ik had dit vanochtend niet gedacht”, zegt Verstappen na afloop van de race en zo valt te lezen op zijn officiële website. “Ik had gehoopt dat ik dichtbij het podium kon komen, maar de omstandigheden waren heel tricky. Maar we hadden een heel goede strategie en reageerden goed. We maakten onze pitstops steeds op het juiste moment en ook de outlaps hadden we goed voor elkaar.”

“En zelfs met een 360-graden spin hebben we de race gewonnen. Ik was met veel coureurs aan het strijden, dus het was vandaag erg leuk. Het was een krankzinnige race en ik ben blij dat we ‘m hebben gewonnen.”

Over die vreemde 360-graden spin had Max Verstappen nog het volgende te zgegen.

“Ik had al na vijf ronden een probleem met de koppeling, die bleef slippen. Daardoor moesten we de versnellingen aanpassen waardoor-ie steeds heel hard opschakelde. Dus dat was niet ideaal om mee te rijden. Gelukkig kon ik een 360 maken waardoor ik maar één plek verloor. Ik was de achterbanden aan het opwarmen.”

En zo gaat Verstappen met maar liefst 80 punten voorsprong de zomerpauze in, iets dat ook Verstappen nooit had gedacht.

“We mogen niet klagen,” aldus Verstappen. “Maar ik ben wel iemand die meteen gaat kijken wat we beter kunnen doen. En er zijn heel veel dingen die we beter kunnen doen. Dus daar gaan we over nadenken tijdens de vakantie. Hopelijk kunnen we dat ook waar maken als we weer terug zijn.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print