Max Verstappen wint na intense strijd met Norris: “Erg blij maar we zullen hard moeten werken!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Hij heeft voluit moeten gaan en dat tot de laatste meters van de race maar Max Verstappen is er wel in geslaagd om de GP van Emilia-Romagna op zijn naam te schrijven. Verstappen was na afloop van de race zichtbaar zeer blij dat hij de race wist te winnen.

“Ik heb er alles aan gedaan om te winnen. De hele race moest ik pushen om te proberen een voorsprong op te bouwen. Op de medium compound banden waren we best sterk, maar op de harde banden hadden we meer moeite om te managen,” blikt Verstappen terug op de race. “Vooral in de laatste tien à vijftien ronden had ik geen grip en geen temperatuur meer in de banden. Ik gleed veel en ik zag Lando alsmaar dichterbij komen.”

“In de laatste tien ronden ging ik voluit, maar dat is lastig als de banden geen grip meer hebben. Ik kon mij geen fouten veroorloven en moest proberen het beste eruit te halen en de banden onder controle houden. Je moet niks gaan forceren en gelukkig maakten we ook geen fouten. Ik ben erg blij om hier vandaag te winnen!”

Verstappen is vooral blij dat hij ondanks een erg moeizame start van het raceweekend toch wist te winnen. Vooral op vrijdag verliepen de oefensessies erg stroef voor Verstappen en Red Bull.

“Zeker als je niet de snelste bent. We hebben veel veranderd aan de auto,” aldus Verstappen. “We hadden niet veel informatie toen we de race in gingen, daarom was het op de harde banden voor ons misschien wat lastiger. Maar, als je na de lastige start van het weekend ziet waar we nu staan, kunnen we erg tevreden zijn met een pole en de overwinning. Daar teken ik voor. Je ziet dat McLaren echt heel sterk is, ook al in Miami, dus we moeten wel aan de bak.”