Max Verstappen wordt 18 jaar: “Oud genoeg voor een rijbewijs, geboren om te racen”

Vandaag verjaart Max Verstappen, een erg bijzondere dag voor de jongste piloot uit de geschiedenis van de Formule 1.


18 jaar worden en officieel meerderjarig zijn, het is en blijft een erg bijzonder moment in het leven, maar voor Max Verstappen is het nog extra speciaal.

De Nederlander debuteerde op 17-jarige leeftijd in de Formule 1 en was daarmee de jongste piloot in de geschiedenis van de sport. Verstappen was met andere woorden te jong om een rijbewijs te behalen, maar mocht dus wel met snelle bolides over een circuit scheuren.

Vandaag komt daar echter verandering in. Nu Verstappen 18 jaar is mag hij eindelijk zijn rijbewijs afleggen, iets wat eenvoudiger lijkt dan het in werkelijkheid is. Door het drukke schema van Verstappen en de vele raceweekends in de Formule 1 was het immers zoeken naar de benodigde tijd om enkele rijlessen te volgen.

“Ik volg mijn rijlessen tijdens de zomerpauze en vervolgens zal ik rond mijn verjaardag in september mijn rijexamen afleggen,” zei Verstappen deze zomer tegenover The Guardian. “Door de F1-kalender was het moeilijk om mijn rijlessen te plannen en daarom maak ik nu handig gebruik van de zomerpauze. Je moet minstens zes of zeven uur rijles volgen in België, waar ik woon, en hopelijk zal dat volstaan. We zullen zien.”

En dat Verstappen een druk schema heeft blijkt ook vandaag nogmaals. Verstappen vierde gisteren immers zijn verjaardag al omdat hij vandaag heel wat tijd zal spenderen in de F1-simulator van Red Bull.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}